مگاهرتز (MHz) از واحدهای اندازهگیری فرکانس است که در مورد حافظههای رم (RAM) اغلب استفاده میشود. فرکانس یک محیط مانند حافظه رم نشاندهنده تعداد چرخههای موج در ثانیه است که این حافظه میتواند انجام دهد.
به طور معمول، مگاهرتز رم به عنوان سرعت آن نشان داده میشود. برای مثال، یک رم با سرعت ۲۴۰۰ مگاهرتز ۲۴۰۰ میلیون چرخه در ثانیه را پشتیبانی میکند. سرعت رم میتواند بر تأثیر عملکرد کلی سیستم تأثیر بگذارد، به همین دلیل برای بسیاری از کاربران انتخاب رم با سرعت بالا بسیار مهم است. در ادامه این مطلب از وبسایت لرن دوتا، به بررسی روش هایی که برای فهمیدن فرکانس رم وجود دارد، اشاره میکنیم.
فرکانس رم رو از کجا بفهمیم؟
برای تشخیص سرعت مگاهرتز حافظههای رم (RAM) یا فرکانس رم میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
۱- استفاده از نرمافزار: بسیاری از نرمافزارهای سخت افزار مانند CPU-Z و HWiNFO اطلاعات جامعی از مشخصات سیستم شما، شامل سرعت رم، به شما ارائه میدهند. با نصب و اجرای این نرمافزارها، شما میتوانید سرعت رم خود را بررسی کنید.
۲- مشاهده در BIOS: بسیاری از BIOSها (Basic Input/Output System)، اجازه میدهند تا شما مشخصات سیستم خود را بررسی کنید. با ورود به تنظیمات BIOS سیستم و به دنبال مشخصات حافظه رم بگردید، میتوانید سرعت آن را بررسی کنید.
۳- بررسی برچسب درح شده روی RAM: در بسیاری از حافظههای رم، سرعت آنها روی برچسب چسبانده شده است. بررسی این برچسب میتواند به شما کمک کند تا سرعت رم خود را بررسی کنید.
۴- مشاهده در سیستم عامل: در ویندوز، با استفاده از نوار وظیفه (Task Manager) میتوانید سرعت رم خود را بررسی کنید. با باز کردن نوار وظیفه و رفتن به بخش عملکرد (Performance) و سپس به بخش حافظه (Memory) میتوانید سرعت رم خود را ببینید.
اگر همه این روشها برای شما ناموفق بود، میتوانید با مراجعه به سایت سازنده حافظه رم خود، اطلاعات مربوط به آن را بررسی کنید.
در سیستم عامل ویندوز، میتوانید با ورود به بخش Command Prompt فرکانس حافظه رم خود را بررسی کنید. برای این کار، باز کردن Command Prompt و اجرای دستور “wmic MemoryChip get Speed” میتواند به شما فرکانس حافظه رم خود را نشان دهد.
مقاله پیشنهادی: تاثیر رم در بازی
آخرین دیدگاهها