FPS یا فریم در ثانیه نشاندهنده تعداد تصاویری است که در هر ثانیه روی صفحه نمایش ظاهر میشود. این نرخ بیانکننده عملکرد و کیفیت نمایش تصویر در یک دستگاه نمایشگر است. هر فریم از مجموعهای از خطوط افقی ساخته شده است که هر یک از آنها به صورت متوالی اسکن میشوند.
در دستگاههای نمایشگر، استانداردهای مختلفی از FPS وجود دارد. مانند ۲۴p، ۲۵، ۳۰p، ۴۵p، ۶۰p و ۱۲۰p. برای مثال، ۲۴p عمدتاً در تلویزیونها و پروژکتورها استفاده میشود، در حالی که نرخهای بالاتر مانند ۶۰p و ۱۲۰p در دستگاههای نمایشگر مخصوص بازیها مورد استفاده قرار میگیرد. هر چه نرخ FPS بیشتر باشد، جریان تصویر نرمتر و واقعیتر به نظر میرسد. بطور معمول، یک مانیتور میتواند تا حداکثر ۵۰ FPS نمایش دهد. در این مقاله از سایت لرن دوتا، قصد داریم راههای افزایش FPS در بازیها را بررسی کنیم.
روشهای افزایش FPS یا نرخ فریم در بازی
برای بهینهسازی و افزایش FPS در بازیها میتوانید از مراحل زیر پیروی کنید:
۱. بهروزرسانی درایور کارت گرافیک:
عملکرد بازی به سختافزار و نرمافزار وابسته است. با بهروز کردن درایور کارت گرافیک به آخرین نسخهی منتشر شده، میتوانید نرخ FPS را بهبود ببخشید. درایور بهینهسازیها و پشتیبانیهای جدیدی را برای بازیها اضافه میکند.
۲. کاهش وضوح تصویر (رزولوشن):
اگر کیفیت تصویر بازی را کاهش دهید، فشار روی کارت گرافیک کمتر میشود. به عنوان مثال، اگر با وضوح ۱۹۲۰x۱۰۸۰ بازی میکنید، میتوانید آن را به ۱۲۸۰x۱۰۲۴ یا حتی کمتر کاهش دهید. این کاهش در وضوح تصویر باعث میشود تصویر کمی کم کیفیتتر باشد، اما FPS ممکن است به طور قابل توجهی افزایش یابد.
این تنها دو مرحله از بسیاری از مراحل ممکن برای افزایش FPS است. با تنظیمات گرافیکی، استفاده از نرمافزارهای بهینهسازی و اجرای بروزرسانیها میتوانید عملکرد بازی خود را بهبود ببخشید.
۳- استفاده از نرم افزار Smart game booster
یکی از این نرم افزارها برنامه Smart Game Booster است که با یک کلیک میتوانید fps خود را افزایش دهید. عملکرد این برنامه به این صورت است که بار اضافی را از روی RAM،CPU و گرافیک شما بر میدارد. در ویدئوی بالا به آموزش این نرم افزار پرداخته ام.
۴-متوقف کردن نرم افزارهای اضافی در ویندوز
با جستجوی عبارت Background apps در ویندوز ۱۰، ( این کار برای سایر ویندوزها نیز امکان پذیر است)، تمامی برنامه های اضافی را متوقف کنید.
۵- کیفیت بازی را کم کنید
واضح است که کاهش کیفیت بافتها یکی از موثرترین راهها برای افزایش FPS است. با کم کردن دقت بافتها مانند مدلهای شخصیتها یا اشیاء مختلف، فشار روی سختافزار کم میشود و نتیجتاً تعداد فریمها در هر ثانیه افزایش مییابد. توصیه میکنیم ابتدا این تنظیمات را در حد پایینتر قرار دهید و اگر عملکرد بازی مناسب نبود، به تدریج افزایش دهید تا به تعادلی مناسب بین کیفیت تصویر و عملکرد برسید. در بازیها, ویژگیهایی مثل سایهها، ضد آلیاژ و سایهبانی وجود دارند که به بهبود کیفیت تصویر کمک میکنند. اما این تنظیمات ممکن است فشار زیادی روی سختافزار اعمال کنند. پس از کاهش یا خاموش کردن این ویژگیها میتوانید نرخ FPS را افزایش دهید. اگر باز هم عملکرد مطلوبی نداشتید، میتوانید با افزایش تنظیمات تا رسیدن به نقطهی مطلوب ادامه دهید.
۶- اورکلاک کردن سیستم
اورکلاک کردن به معنای افزایش فرکانس کاری مولفههای سختافزاری مانند پردازنده (CPU) یا کارت گرافیک (GPU) است. با انجام این کار، توان پردازشی این مولفهها افزایش مییابد و در نتیجه در بسیاری از موارد، عملکرد بازیها بهبود مییابد. توصیه میشود اگر به اورکلاک کردن آشنا نیستید، از انجام آن خود داری نمایید.
۷-ارتقا رم، پردازنده و کارت گرافیک
کارتهای گرافیکی جدیدتر نسبت به نسل قدیمی، فریم بیشتری دارند و برای بازیهای ۴K مناسبتر هستند. هرچند ارتقاء کارت گرافیک هزینه دارد، اما برای افرادی که علاقهمند به بازی هستند، ارزش دارد. همچنین ارتقاء CPU میتواند به بهبود عملکرد کمک کند، اما ممکن است نیاز به تغییر مادربرد یا بهروزرسانی BIOS داشته باشید. در مورد رم، اگر رم فعلی کافی نیست، میتوانید آن را ارتقا دهید. انتخاب RAM مناسب و سرعت بالا میتواند به بهتر شدن عملکرد بازیها کمک کند.
بیشتر بخوانید: تاثیر Cpu در اجرای بازیهای کامپیوتری
۸-خرید هارد SSD
بازیهای جدید به حافظه بیشتری نیاز دارند، بنابراین ارتقاء هارد دیسک (HDD) ضروری است. هاردهای با ۷۲۰۰ دور در دقیقه سرعت بالاتری دارند. در عین حال، SSDها در حال جایگزینی HDDها هستند و باعث افزایش سرعت و عملکرد بازی میشوند. SSDها دستگاههای ذخیرهسازی غیرفرار هستند که بدون قطعات متحرک عمل میکنند و از نظر سرعت بسیار از HDDها برترند. اما قیمت SSDها نسبت به HDDها بالاتر است.
بیشتر بخوانید: لپ تاپ گیمینگ چیست و تفاوت آن با لپ تاپ معمولی
آخرین دیدگاهها